Vrouwencirkel

Een vrouwencirkel waarbij je welkom bent zoals je bent. Sisterhood her-inneren en ervaren. In verbinding met jezelf, de ander, de natuur.

Rond iedere volle maan komen we met een groep vrouwen samen. We verbinden ons met onszelf, de ander en de natuur. Er is ruimte voor verstilling en voor beweging. Gesprek en meditatie. Creativiteit en verschillende oefeningen. We tunen in op de energie van dat moment: het seizoen en de betreffende volle maan.

Waarom meedoen met een vrouwencirkel?

Meedoen met een vrouwencirkel helpt de kracht van ‘sisterhood’ te herinneren en te ervaren. Je staat er niet alleen voor, wij vrouwen zijn ontzettend sterk en tegelijkertijd kwetsbaar. Binnen de cirkel is ruimte voor beide kanten. Je ervaart en leert dat het oké is om jezelf te zijn! Met alle schaduwkanten en minder leuke stukken in jezelf. Je leert je te verbinden met jezelf en de natuurlijke cycli. Wat doet het met je om met het ritme van de natuur mee te bewegen, in plaats van ertegen te vechten?

Wat gaan we doen tijdens de vrouwencirkel?

• We staan stil bij de thema’s van de dertien volle manen in het jaar. Daarnaast vieren we samen de acht jaarfeesten. Je raakt (weer) vertrouwd met de maan- en seizoenscyclus en de invloed hiervan op jouw leven.
• Tijdens de vrouwencirkel zal er ruimte zijn voor meditatie, visualisatie, sharing, beweging, creatieve verwerking en allerhande oefeningen. Het is met name ervaringsgericht, we gaan vooral veel doen.
• We gaan vertragen en onthaasten, maken een beweging terug naar de natuur. Maar soms komen we in actie, zoals een fikse storm soms nodig is om oud en dood materiaal los te rukken.
• Veel van deze dingen doen we in een rituele setting of binnen een ceremonie. Zo geef ik soms een cacaoceremonie of baarmoederblessing. Elke cirkel is weer anders en ik voel rond de donkere maan (twee weken van te voren) meestal aan wat we gaan doen.

Mijn verlangen

Het is mijn verlangen meer en meer te leven in verbinding met mezelf, de ander en de natuur. En dat wens ik jou ook toe! Ik voel me gelukkig als ik anderen kan helpen te stralen zoals ze bedoeld zijn te doen.

Het is natuurlijk niet allemaal licht en sprookjesachtig. Ik sprankel en straal net zo vaak niet als wel. Ik baal, ik ben chagrijnig, ik raak geïrriteerd. Het moge duidelijk zijn: ik ben mens, net als jij. Juist door dit soort gevoelens te erkennen in plaats van weg te stoppen komen we dieper tot onze kern. Onze lichte kant én onze schaduwkant. En we mogen ontdekken: ook met mijn schaduwkanten mag ik er zijn. Ben ik er geen minder mens om. Hoor ik erbij. Dat is zo helend en dat gun ik mezelf én ieder ander.

Praktisch

De vrouwencirkel bestaat uit een zomer- en wintercyclus. De cyclus duurt dus zes/zeven maanden. We komen iedere maand bij elkaar gedurende twee uur. Je kunt eenmalig aansluiten, of iedere keer. Het is echter wel heel fijn als je er in elk geval meerdere keren bij kunt zijn. Zo ontstaat er een vertrouwde groep en veilige bedding, waarbij we samen de energie vast kunnen houden. Mocht je later aan willen sluiten ben je uiteraard ook van harte welkom!

De vrouwencirkel ben ik in Ede gestart, maar vanwege onze verhuizing naar Deventer gaat die in het najaar van 2024 in Deventer plaatsvinden!

Mathilde en Eliane gaan de cirkel in Ede voortzetten! Hier vind je daarom voor de eerste vrouwencirkel hun info:

Op 8 mei is het nieuwe maan.
Deze avond starten Eliane Leijdens en ik in opvolging van Babette Davinia onze 1e vrouwencirkel in Ede.
Toen wij hoorden dat Babette op het punt van verhuizen stond, zijn wij rond de tafel gaan zitten. Al eeuwenlang komen vrouwen bij elkaar om te verbinden, te helen en elkaar te voeden. In het westen waren we dat lang kwijt. We leven in een overgangsperiode waarin de aarde zich naar een hogere frequentie beweegt. De laatste eeuwen is het leven op deze aarde vooral gedomineerd door mannelijk bewustzijn. Om in balans te komen is het tijd voor de andere kant: het vrouwelijk bewustzijn.
Gelukkig ontdekken we de magie van de vrouwencirkel weer.
Een bestaande cirkel met liefde en passie opgezet door een ervaren priesteres.

Wat gaan we doen?
Rond iedere nieuwe en/of volle maan komen we met een groep vrouwen samen. We verbinden ons met onszelf, de ander en de natuur.
We gaan ons herinneren door stil te staan bij het vrouwelijke en het mannelijke, door verstilling en beweging, gesprek en meditatie.
We tunen in op de energie van dat moment, het seizoen en de betreffende maan.

Locatie: Pura Vida
Wekeromseweg 19
Ede
Tijd: 20.00
Kosten: 25 euro per avond
Graag aanmelden van te voren. Dit kan d.m.v een appje naar 0655548002

Er komt binnenkort ook een mannencirkel in Ede.

In Deventer: Een losse cirkel kost 30 euro per keer. Je ontvangt hiervoor van te voren een tikkie. De cirkel gaat door bij minimaal 4 vrouwen. Er is plaats voor maximaal 13 vrouwen.

Wil je eerst nog je vragen kwijt? Of meteen aanmelden? Stuur me een berichtje!

Wanneer?

  • Maandag 27 november
  • Donkere maan: Woensdag 13 december
  • Donderdag 25 januari. Jaarfeestthema Imbolc
  • Zaterdag 24 februari VOL
  • Maandag 25 maart Jaarfeestthema Ostara VOL

Data daarna staan nog niet vast, in verband met verhuizing naar Deventer!

De avond is vanaf 19u tot ongeveer 21u.

Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Deelneemsters vertellen

Ervaringen

“Hoewel ik het in het begin heel spannend vond, voelde het uiteindelijk als thuiskomen. Er hing een hele fijne, warme en open sfeer. Ik heb voor het eerst sinds tijden weer voorzichtig durven bewegen op muziek. Door mezelf op alle fronten volledig over te geven aan het moment, ontstond er steeds meer een gevoel van rust, ruimte en vrijheid. Ik vond het heel bijzonder en fijn om hierbij aanwezig te mogen zijn.”

Natascha

"Vantevoren voelde ik best wat weerstand bij een ‘maancirkel’. Een samenkomst met alleen vrouwen; het voelde gemaakt en ergens ook wat onveilig. Kon het niet goed duiden. Toch trok het me ook en ik wist “waar weerstand zit is iets te ontdekken”. En hoe! Via een vriendin kwam ik binnen bij Babette en de kring en vanaf het eerste moment was het goed. In de geborgenheid van de cirkel is er ruimte voor alles en iedereen. Dat weet Babette heel authentiek neer te zetten. Zachte kracht. Het voelt ondertussen juist als natuurlijk om regelmatig met vrouwen samen te komen. Ook al wisselt de samenstelling, er is verbinding en veiligheid. Zonder haan in het hok blijkt er geen pikorde te bestaan. 😄Wanneer het me een maan of twee niet lukt om aan te sluiten dan mis ik echt dat moment van verbinding met elkaar, met mezelf, met het vrouwelijke en met de natuurlijke cyclus."

Martine

"Wat ben ik een gelukkeling dat Babette maancirkels organiseert. Ze voelen als een heerlijk warm bad onder haar mooie respectvolle leiding. In liefdevolle verbinding tussen de vrouwen in een veilige omgeving. Ik voel me opgeladen en intens gelukkig na een cirkel. Ben superblij dat ik deel kan nemen.
Dank je wel, Babette❣️
Liefs!"

Cobi

"De maancirkel heeft mij het afgelopen jaar veel gebracht. Een heerlijk moment van even tot jezelf komen, bezinnen en verbinden. Daarnaast leer ik elke keer weer bij over de betekenis van die specifieke maancyclus of jaarfeesten en kwam ik vaak thuis met praktische tools of ideeën om mee verder de diepte in te gaan. Het heeft mij geholpen verder te verdiepen in de reis met mijzelf.
Babette zelf brengt een ontspannen sfeer waarin je je veilig voelt en niets hoeft. Verbinden met andere vrouwen, een “vrouwen clubje”, is niet iets wat ik zelf makkelijk op zoek, maar in deze cirkel heb ik mij toch nog geen moment ongemakkelijk gevoeld."

Anna

"Sinds een half jaar kom ik naar de maancirkels van Babette. Ze geeft dit met veel warmte, liefde en kennis. Er wordt respectvol omgegaan met elkaar. Een oplaad en leer cadeautje voor jezelf.
Dank je wel hiervoor."

Els
Your Bag
Shop cart Your Bag is Empty